MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Gökçebelen Mah.3339 Sokak No.7A Yenişehir Mersin
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin tıp,mühendislik ,hukuk,iktisat,siyasal,eğitim,ilahiyat ve diğer fakülteleri en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak üzere bireyler yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Öğretim Şekli :Tekli
Ders Başlama:8:20 Ders Bitiş:15:20
KLİMA
İngilizce-Arapça
Var
148, 102, 169 Numaralı Belediye Otobüsleri
VAR
6 km il-ilçe merkezine uzaklıktadır.