MERSİN / YENİŞEHİR - Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Eğitimci-Yazar Süleyman BELEDİOĞLU namıdiğer BONUS HOCA öğrencilerimizle biraraya geldi.

Ara

19/12/2023 Salı günü tüm 8. sınıflarımızda LGS SORU ÇÖZÜM KAMPIMIZ gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz önceden belirlenen hedefler doğrultusunda sınav grubu derslerden soru çözümleri yapıp, çözemedikleri soruları anında öğretmenlerimize sorarak çözüm yoluna gitmişlerdir.

Ara

Okulumuz 8H sınıfı öğrencimiz Muhammed Nazım Erenay, KUR'AN-I KERİM'İ GÜZEL OKUMA YARIŞMASINDA İL ÜÇÜNCÜLÜĞÜ elde etmiştir. Öğrencimizi ve Danışman Öğretmenimiz Lütfi AKARÇAY'ı tebrik ediyoruz

Ara

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.
Valimiz, kütüphanede öğrencilerle bir araya geldi, bir süre sohbet etti, derslerinde başarılar diledi. Öğrenciler tarafından edebiyat söyleşilerinin yapılması ve çeşitli etkinliklerde kullanılmak üzere kütüphane içerisinde oluşturulan Kafe Dengi isimli atölyede incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, öğrencilerin hazırladığı Kafe Dengi edebiyat dergisi hakkında bilgiler aldı, çalışmalarında başarılar diledi.
Sayın Valimize, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök ve İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da eşlik etti.

Okulumuz Erasmus + KA229;

2020-1-BE02-KA229-074747 nolu More Coding More Robotics More Students isimli projemizin çıktısı olan E-kitabımız, 11-18 öğrenci yaş aralığında sınıflarda derse giren tüm öğretmenler tarafından kullanılabilecekleri ders planlarını bulabileceklerdir.

LGS 2023 TERCİH DÖNEMİ BİLGİLENDİRME

1. Lgs tercihleri aşağıdaki şube takvimine göre 09.30-15.30 saatleri arasında okulumuzda yapılacaktır.

8F: 4 Temmuz Salı  13.00-15.30 saatleri arasında.

8C : 5 Temmuz Çarşamba 09.30-12.30 saatleri arasında.

8I : 5 Temmuz Çarşamba 13.00-15.30 saatleri arasında.

8B : 6 Temmuz Perşembe 09.30-12.30 saatleri arasında.

8H: 6 Temmuz Perşembe 13.00-15.30 saatleri arasında.

8A : 7 Temmuz Cuma 09.30-12.30 saatleri arasında.

8G : 7 Temmuz Cuma 14.00-16.30 saatleri arasında.

8D: 10 Temmuz Pazartesi 09.30-12.30 saatleri arasında.

8E: 10 Temmuz Pazartesi 13.00-15.30 saatleri arasında

2. Zorunlu sebeplerle yukardaki takvime uyamayacak öğrencilerimiz rehberlik servisini bilgilendirmek kaydıyla uygun diğer gün ve saatlerde tercih için okula gelebilecektir.

3. Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak tüm öğrencilerimizin tercih döneminde de yanındayız.

Haz

Yoğun,yorucu ama başarılarla dolu bir eğitim yılını daha sona erdiriyoruz. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizi tebrik ediyor, iyi tatiller diliyoruz.

Haz

YORUCU BİR HAZIRLIK SÜRECİNİN ARDINDAN 2023 YILI LGS SINAVI İÇİN HAZIRIZ. YIL BOYU YAPILAN YOĞUN AKADEMİK, SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER NETİCESİNDE İŞTE SINAV GÜNÜ. HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI SONUÇLAR DUASIYLA.

Haz

YORUCU BİR HAZIRLIK SÜRECİNİN ARDINDAN 2023 YILI LGS SINAVI İÇİN HAZIRIZ. YIL BOYU YAPILAN YOĞUN AKADEMİK, SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER NETİCESİNDE 1 HAZİRAN PERŞEMBE GÜNÜ SABAH BİRLİKTE YAPTIĞIMIZ KAHVALTI PROGRAMIYLA BAŞLAYAN GÜN, SALONDA MOTİVASYON, SON TAKTİKLER VE DUAYLA SONA ERDİ. HEPİMİZ İÇİN HAYIRLI SONUÇLAR DUASIYLA.

Haz

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Yoğunlaştırılmış Dil Programı kapsamında yıl sonu İngilizce Kazanım Değerlendirme Sınavını 5. ve 6. sınıflarımızda, toplam 19 şubemizde uyguladık.

Haz

Eylül ayının ilk haftası Okulumz öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi CERN'e gidiyoruz.

May

Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında 3 ayrı kategoride Adana Bölge finallerine davet edilen öğrencilerimiz ile danışman öğretmenlerimiz Havva KÖSE ve Neşe ÇELİK'i tebrik ediyor, finallerde başarılar diliyoruz.

May

SERBEST STİL GÜREŞ KATEGORİSİNDE OKULUMUZ 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ALİ ASLAN İL ŞAMPİYONU OLMUŞTUR. ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK EDER BAŞARILAR DİLERİZ.

May

KORT TENİSİ BÖLGE ŞAMPİYONU OLAN OKUL TAKIMIMIZ TÜRKİYE FİNALLERİNDE MANİSADA OLACAK. 6. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ A.FERZAN AYDOĞDU VE YUSUF OĞUZU TEBRİK EDER BAŞARILAR DİLERİZ.